Várfejlesztés
Kezdőlap Várfejlesztés Partnerek Kapcsolat Sajtószoba Galéria

Akadálymentesítés minden formában

A liftek kiépítése, vagyis a Várnegyed úgynevezett fizikai akadálymentesítése mellett legalább ennyire fontos az infokommunikációs akadálymentesítés is. Ennek érdekében, a gyalogos közlekedés fejlesztéséhez kapcsolódóan egy korszerű információs rendszert építenek ki.

Ez két fő elemből áll majd. Értelemszerűen lesznek korszerű információs és jelzőtáblák, amelyek segítenek a turistáknak eligazodni a Várban, megmutatják az utat a főbb nevezetességek, valamint például a mosdók és a liftek irányába is.

Emellett – a digitális kor kihívásainak megfelelve – készül egy korszerű, internet alapú tájékoztató, illetve gyalogos és kerékpáros információs rendszer is, amelyet a divatos okostelefonokkal, androidos, iPhone-os és Windows Mobile platformokon is el lehet majd érni a Budai Vár területén. A tervek szerint többnyelvű rendszer az alapvető navigációs szolgáltatások mellett alkalmas lesz on-line idegenvezetésre is.

Információ

Hogyan változik meg a Várnegyed közlekedése? Mitől lesz könnyebben megközelíthető gyalogosan vagy kerékpárral a Budai Vár? Milyen lesz a környéken a parkolás rendje? Megmarad-e a „piaci buszjárat”? Hol lesznek a panorámaliftek?

Kérjük, látogasson el rendszeresen honlapunkra, ahol a  Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztése kapcsolatban naprakész információkat és érdekességeket talál.

Érdeklődését köszönjük!