Várfejlesztés
Kezdőlap Várfejlesztés Partnerek Kapcsolat Sajtószoba Galéria

Augusztus végétől használható mozgólépcső

A tervek szerint a megújult Lánchíd utcával együtt, augusztus második felében vehetik birtokba a budapestiek a Várkert Bazár közlekedési attrakcióját, a Budai Várba vivő szabadtéri mozgólépcsőt.

Mindazokat, akik a koruk miatt, vagy mozgásukban korlátozottként nem tudnak majd felgyalogolni a felújított Vízhordó lépcsőn, a lépcsővel párhuzamosan a több mint 50 méter hosszú, tetővel fedett, ám oldalt nyitott mozgólépcső viszi majd fel hat emelet magasra, a várba. Az utcaszintről a mozgólépcső aljáig, valamint a mozgólépcső tetejéről a most épülő-szépülő kilátóteraszig pedig liftek teszik majd teljesen akadálymentessé a közlekedést.

A Kelet-Közép-Európában páratlan, szabadtéri mozgólépcső kivitelezési munkálatai már áprilisban befejeződtek – sőt, az érdeklődők a négynapos, nyílt hétvégén ki is próbálhatták azt –, ám a Várkert Bazárban és környékén jelenleg is zajló építkezési munkálatok miatt a szerkezet egyelőre nem használható. Jó hír viszont, hogy augusztus végétől ismét használható lesz a mozgólépcső.

Információ

Hogyan változik meg a Várnegyed közlekedése? Mitől lesz könnyebben megközelíthető gyalogosan vagy kerékpárral a Budai Vár? Milyen lesz a környéken a parkolás rendje? Megmarad-e a „piaci buszjárat”? Hol lesznek a panorámaliftek?

Kérjük, látogasson el rendszeresen honlapunkra, ahol a  Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztése kapcsolatban naprakész információkat és érdekességeket talál.

Érdeklődését köszönjük!