Várfejlesztés
Kezdőlap Várfejlesztés Partnerek Kapcsolat Sajtószoba Galéria

Áder János látogatása a Várbazárban

A tervező Ybl Miklós méltó utódai a Várkert Bazár felújításában résztvevők - mondta el Áder János köztársasági elnök, miután L. Simon László kormánybiztos és dr. Nagy Gábor Tamás polgármester kíséretében megtekintette a Várbazár felújítását. Az épületet 2014. április 3-án adják át.

– A mai építők a 200 éve született Ybl Miklós méltó utódainak bizonyultak, nem is ünnepelhetnénk méltóbban a bicentenáriumot, mint hogy az épületegyüttes eredeti pompájában megújul. Óriási munkát kellett elvégezni viszonylag rövid idő alatt, köszönet ezért az építtetőknek, a mérnököknek, minden egyes munkásnak, aki részt vett a felújításban – mondta Áder János köztársasági elnök, miután megtekintette a Várkert Bazár felújítását.  

Áder János hangsúlyozta: időszerű volt hozzáfogni a harminc éve pusztuló Várbazár felújításához. Nem egyszerű műemléki rekonstrukcióról van azonban szó, hanem az épületegyüttest 21. századi funkciókkal is kiegészítették, így azt a mai látogatók jól ki tudják majd használni – fűzte hozzá. Mint mondta, a Sándor-palota Tükörterme csak kisebb delegációk fogadására megfelelő, ezért amennyiben a Várbazár éttermének külleme és konyhája alkalmas lesz erre, azt a nagyobb létszámú delegációk fogadására a Köztársasági Elnöki Hivatal szívesen igénybe veszi majd, így sokkal emlékezetesebbé válhatnak az államfői vizitek.

Információ

Hogyan változik meg a Várnegyed közlekedése? Mitől lesz könnyebben megközelíthető gyalogosan vagy kerékpárral a Budai Vár? Milyen lesz a környéken a parkolás rendje? Megmarad-e a „piaci buszjárat”? Hol lesznek a panorámaliftek?

Kérjük, látogasson el rendszeresen honlapunkra, ahol a  Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztése kapcsolatban naprakész információkat és érdekességeket talál.

Érdeklődését köszönjük!