Várfejlesztés
Kezdőlap Várfejlesztés Partnerek Kapcsolat Sajtószoba Galéria

Elkészült a kikötő a Várkert Bazárnál

A Várbazárban és a környékén folyó fejlesztésekhez kapcsolódva a közelmúltban új hajókikötőt is kapott a Budai Vár. Ez persze nem vétetlen, hiszen a Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztését célzó program megvalósítói éppen erre törekszenek: a különböző közlekedési módokat összekapcsolva – szakkifejezéssel élve: az intermodalitás elvárásainak megfelelve –, minél többféleképpen tegyék megközelíthetővé és átjárhatóvá a várnegyedet.

A terveknek megfelelően mostanra megépült a Várkert Bazár előtt az a hajókikötő, amin keresztül hamarosan a BKV menetrend szerinti hajójárataival is megközelíthető lesz a Várbazár és a Budai Vár. A Duna-part és a Lánchíd utca közötti gyalogos közlekedést segítendő pedig a kikötőnél közlekedési lámpával ellátott gyalogátkelőhelyet alakítottak ki a szakemberek.

Információ

Hogyan változik meg a Várnegyed közlekedése? Mitől lesz könnyebben megközelíthető gyalogosan vagy kerékpárral a Budai Vár? Milyen lesz a környéken a parkolás rendje? Megmarad-e a „piaci buszjárat”? Hol lesznek a panorámaliftek?

Kérjük, látogasson el rendszeresen honlapunkra, ahol a  Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztése kapcsolatban naprakész információkat és érdekességeket talál.

Érdeklődését köszönjük!