Várfejlesztés
Kezdőlap Várfejlesztés Partnerek Kapcsolat Sajtószoba Galéria

Helyére emelték a mozgólépcsőt

Helyére emelték a Várbazárból a Vízhordó lépcsővel párhuzamosan a Várba vivő, hat emelet magas szabadtéri mozgólépcső szerkezét január közepén a szakemberek. A berendezés nem csak a várnegyed, de minden bizonnyal a főváros egyik közlekedési attrakciója lesz.

A Várkert Bazárhoz kapcsolódó közlekedésfejlesztési beruházások célja természetesen az akadálymentesítés is. Azokat, akik a koruk miatt, vagy mozgásukban korlátozottként nem tudnak majd felgyalogolni a felújított Vízhordó lépcsőn, a lépcsővel párhuzamosan a több mint 50 méter hosszú, tetővel fedett, ám oldalt nyitott mozgólépcső viszi majd fel hat emelet magasra, a várba. Az utcaszintről a mozgólépcső aljáig, valamint a mozgólépcső tetejéről a most épülő-szépülő kilátóteraszig pedig liftek teszik majd teljesen akadálymentessé a közlekedést.

A Kelet-Közép-Európában páratlan, szabadtéri mozgólépcső szerkezeti munkálatait november utolsó napjaiban kezdték meg a szakemberek. Magát a szerkezetet pedig január közepén, daruval emelték a helyére a kivitelező. A mozgólépcsőt a tervek szerint már tavasszal használatba vehetik a turisták – és persze a várnegyed lakói is.

Információ

Hogyan változik meg a Várnegyed közlekedése? Mitől lesz könnyebben megközelíthető gyalogosan vagy kerékpárral a Budai Vár? Milyen lesz a környéken a parkolás rendje? Megmarad-e a „piaci buszjárat”? Hol lesznek a panorámaliftek?

Kérjük, látogasson el rendszeresen honlapunkra, ahol a  Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztése kapcsolatban naprakész információkat és érdekességeket talál.

Érdeklődését köszönjük!