Várfejlesztés
Kezdőlap Várfejlesztés Partnerek Kapcsolat Sajtószoba Galéria

Indul a közbeszerzés a vári liftekre

Hamarosan megjelenik a Budai Várban kialakítandó liftek kivitelezésére vonatkozó nemzeti, nyílt közbeszerzési eljárás felhívása. Az erről szóló hirdetményt a Budavári Önkormányzat, mint a Budai Vár és környéke közlekedésfejlesztése KÖZOP-projekt kedvezményezettje július 17-én, csütörtökön adta fel az Elektronikus Hirdetménykezelő Rendszerbe.

Akadálymentesítés, a Vár járműforgalmának a csökkentése és a Várnegyed elérhetőségének javítása – ez a három fontos célkitűzés jellemzi a Budavári Önkormányzat közlekedésfejlesztési projektjét. E célkitűzések megvalósítását segítik majd a liftek az Iskola lépcsőnél, a Murad pasa bástyánál és a Gránit lépcsőnél.

A Budai Vár és környéke közlekedésfejlesztési projekt keretében három liftet építenek a Budai Várba. A liftek az Iskola lépcsőnél, a Murad pasa bástyánál és a Gránit lépcsőnél teszik majd könnyebb és kényelmesebbé a Várba való feljutást. A tervek szerint a liftek az év végére készülnek el.

Az Iskola lépcsőhöz tervezett lift az Ibolya utcához, a Hess András térhez szállítja majd fel az utasokat. A Gránit lépcsőhöz tervezett lift a jelenlegi Fedett lépcső mellett a Lovas útról a Tóth Árpád sétányra, a Szentháromság utcához hozza majd az utasokat. A urad pasa bástyájánál tervezett lift pedig a Lovas útról az Anjou sétányra szállítja az utasokat.  

Ha minden a tervek szerint alakul, az év végére már használatba vehetik a lifteket a budavári lakosok és az ide érkező turisták egyaránt.

Információ

Hogyan változik meg a Várnegyed közlekedése? Mitől lesz könnyebben megközelíthető gyalogosan vagy kerékpárral a Budai Vár? Milyen lesz a környéken a parkolás rendje? Megmarad-e a „piaci buszjárat”? Hol lesznek a panorámaliftek?

Kérjük, látogasson el rendszeresen honlapunkra, ahol a  Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztése kapcsolatban naprakész információkat és érdekességeket talál.

Érdeklődését köszönjük!