Várfejlesztés
Kezdőlap Várfejlesztés Partnerek Kapcsolat Sajtószoba Galéria

Új buszforduló épül a Hilton alatt

Bár pontos statisztikák nincsenek róla, de évről évre több ezer turistabusz és több millió turista fordul meg a budai Várban – olyan védett történelmi környezetben, amely funkcióját tekintve sem alkalmas ennyi busz kiszolgálására. A Várba érkező turistabuszok forgalmának csillapítása érdekében a nyár közepére megépül a Hilton alatt az a buszforduló, amely fel- és leszállóhelyet jelent majd a Hiltonhoz ma még a Várba érkező turistabuszok utasai számára.
A Hilton alatti buszforduló megépítését a budai Vár és környéke közlekedésének fejlesztését célzó európai uniós program keretében, összesen mintegy bruttó 131 millió forintos beruházással valósítja meg a Budavári Önkormányzat. A cél egyrészt a Vár gépjárműforgalmának csökkentése, másrészt a Várnegyed légszennyezettségének csökkentése.
 
A turistabuszok-forgalom rendezésének első ütemében a Hiltonba érkező, jelentős számú autóbusz a jövőben már nem hajt be a Vár védett területére, hanem a Hilton alatt, az új parkolóban teszi majd ki a szállóvendégeket. Mindehhez pedig a Hilton – saját beruházásaként – elvégzi a szálloda épületében szükséges átalakításokat, például előtetőt és belső liftet épít az erről érkező turistáknak. A beruházással a kivitelező Swietelsky Magyarország Kft. szakemberei az ütemtervnek megfelelően haladnak, így ha minden jól alakul, nemsokára már az új buszfordulóban állnak meg a Hiltonba érkező turistabuszok.

Információ

Hogyan változik meg a Várnegyed közlekedése? Mitől lesz könnyebben megközelíthető gyalogosan vagy kerékpárral a Budai Vár? Milyen lesz a környéken a parkolás rendje? Megmarad-e a „piaci buszjárat”? Hol lesznek a panorámaliftek?

Kérjük, látogasson el rendszeresen honlapunkra, ahol a  Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztése kapcsolatban naprakész információkat és érdekességeket talál.

Érdeklődését köszönjük!