Várfejlesztés
Kezdőlap Várfejlesztés Partnerek Kapcsolat Sajtószoba Galéria

Újabb közlekedési fejlesztések a Budai Vár környékén

Bővítik a Budai Vár és környéke közlekedésének fejlesztését szolgáló uniós projektet, a négy kapcsolódó beruházás miatt 550 millió forinttal 10,9 milliárd forintra emelik a támogatást - az erről szóló kormányhatározat csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.

A határozat szerint a projektet négy új elemmel bővítik: közforgalmú hajókikötő épül a Friedrich Born rakparton, új villamosmegálló a Rudas fürdő előtt, rendezik az Öntőház utcát és kiváltanak egy vezetéket a Szarvas tértől a Clark Ádám térig 660 méter hosszan.

A kormány a megvalósítás érdekében jóváhagyta a támogatás bruttó 550 millió forinttal történő megemelését. Így az eredeti 10 milliárd 372 millió forint helyett 10 milliárd 922 millió forint a bruttó támogatási összeg, amelynek 85 százaléka uniós, 15 százaléka hazai költségvetési forrás.

Ha az új projektelemek kivitelezése során olyan költségek merülnek fel, amelyeket uniós forrásból nem lehet elszámolni, ezek fedezetét a központi költségvetés uniós fejlesztések fejezetéből biztosítják.


A Kormány 1039/2014. (II. 6.) Korm. határozata a KÖZOP-5.5.0-09-11-2011-0027 azonosító számú („Budai Vár és környéke közlekedés fejlesztése” című) kiemelt projekt műszaki tartalmának bővítéséről és az azzal kapcsolatos költségnövekmény jóváhagyásáról (pdf)

Információ

Hogyan változik meg a Várnegyed közlekedése? Mitől lesz könnyebben megközelíthető gyalogosan vagy kerékpárral a Budai Vár? Milyen lesz a környéken a parkolás rendje? Megmarad-e a „piaci buszjárat”? Hol lesznek a panorámaliftek?

Kérjük, látogasson el rendszeresen honlapunkra, ahol a  Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztése kapcsolatban naprakész információkat és érdekességeket talál.

Érdeklődését köszönjük!