Várfejlesztés
Kezdőlap Várfejlesztés Partnerek Kapcsolat Sajtószoba Galéria

Jó ütemben halad a Lánchíd utca felújítása

Jó ütemben halad a Lánchíd utca felújítása, a főnyomócső cseréje után már megkezdték a díszburkolat építését. A beruházás a Budai Vár és környéke közlekedésének fejlesztését célzó európai uniós projekt részeként valósul meg.

Április végén kezdődött meg a Lánchíd utca – Ybl Miklós tér - Döbrentei utca – Apród utca felújítása. Az elmúlt hetekben a Lánchíd utcában befejeződött a 19 ezer 900 négyzetméternyi aszfaltút és járda, valamint 3 ezer 530 folyóméternyi járdaszegély elbontása és a vízfőnyomócső cseréje. A kivitelező már megkezdte a díszburkolat építését.  

A Budai Vár és környéke közlekedésfejlesztési projekt részeként az utcában 4800 méternyi kiemelt és süllyesztett járdaszegélyt, 6700 négyzetméternyi bazalt nagykockakő burkolatot, a kerékpársávok számára több mint 2200 négyzetméternyi nagyelemes térkövet és további 6 ezer négyzetméternyi vágott bazalt burkolatot fektetnek le. A felújítása része a zöldterület megújítása, az automata öntözőrendszer kiépítése, a kandeláberek és a forgalomtechnikai jelzőoszlopok cseréje is.

A felújítási munkálatok augusztus végére készülnek el.

Információ

Hogyan változik meg a Várnegyed közlekedése? Mitől lesz könnyebben megközelíthető gyalogosan vagy kerékpárral a Budai Vár? Milyen lesz a környéken a parkolás rendje? Megmarad-e a „piaci buszjárat”? Hol lesznek a panorámaliftek?

Kérjük, látogasson el rendszeresen honlapunkra, ahol a  Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztése kapcsolatban naprakész információkat és érdekességeket talál.

Érdeklődését köszönjük!