Várfejlesztés
Kezdőlap Várfejlesztés Partnerek Kapcsolat Sajtószoba Galéria

Karácsonykor nem dolgoznak majd az építkezésen

Az ünnepek alatt és a két ünnep között a munkaszüneti napokon nem folynak majd építési munkálatok a Várbazárban és a környékén. A munkanapokon viszont – amennyiben az időjárás engedi – nem áll le a munka, az ütemtervet ugyanis tartani kell – tudtuk meg a kivitelező konzorcium szakembereitől.

Gőzerővel zajlanak a Várbazár és környékének rekonstrukciós munkálatai, köztük a beruházásnak azok az elemei is, amelyek a Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztését célozzák. Decemberben többek között a Lánchíd utcai műemléki épületek kültéri, homlokzatfelújítási munkálatai zajlottak. A Várkert Bazár palotaépületeinek homlokzata már december első napjaira elkészült, és ha az időjárás is kegyes lesz a kivitelezőkhöz, úgy az év végéig a Lépcsőpavilon, a gloriette-épületek és a déli bazársor homlokzatának állványt igénylő munkálatai is befejeződnek.

Időközben gyakorlatilag elkészültek a szakemberek a Várbazár alatti, csaknem 300 férőhelyes mélygarázs vasbeton szerkezetének befedésével. Sőt, ha az időjárás engedi, az év végéig a majdani multifunkciós rendezvénytérnek – vagyis a Várkert Bazár középső szakaszának – a befedésével is elkészülnek. A Várbazár déli részére, vagyis a majdani mélygarázs felhajtórámpájának a környékére a tervek szerint január végéig kerül rá a záró betonfedél.

Az építési területen jelenleg hat nagy daru áll. Mint azt a kivitelezőktől megtudtuk, ezek elbontása északról dél felé haladva, fokozatosan történik majd, és várhatóan a jövő év elején, a földfeltöltéssel párhuzamosan veszi kezdetét. A talaj visszatöltése után, megint csak az időjárás függvényében kezdhetik el a szakemberek neoreneszánsz kert telepítését. A kivitelezőktől kapott információk szerint a Várkert Bazár Lánchíd utcai arészén az építési munkálatok március végéig befejeződnek.

Információ

Hogyan változik meg a Várnegyed közlekedése? Mitől lesz könnyebben megközelíthető gyalogosan vagy kerékpárral a Budai Vár? Milyen lesz a környéken a parkolás rendje? Megmarad-e a „piaci buszjárat”? Hol lesznek a panorámaliftek?

Kérjük, látogasson el rendszeresen honlapunkra, ahol a  Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztése kapcsolatban naprakész információkat és érdekességeket talál.

Érdeklődését köszönjük!