Várfejlesztés
Kezdőlap Várfejlesztés Partnerek Kapcsolat Sajtószoba Galéria

Kiírták a tendert a Lánchíd utcára

Megjelent a Lánchíd utca felújításának második ütemére kiírt közbeszerzési eljárás hirdetménye. A nyílt tenderre február 20-ig adhatják be ajánlatukat a potenciális kivitelezők.

A Várbazár előtt, az Ybl Miklós tér és a Clark Ádám tér között húzódó Lánchíd utca felújítása a „Budai Vár és környéke közlekedésfejlesztése” című európai uniós projekt része.

A kiírás szerint nettó 908 millió forintosra becsült beruházás során a majdani kivitelezőnek mintegy 20 ezer négyzetméter aszfaltburkolatot kell elbontania, majd vágott bazaltból 6 ezer, nagykocka-bazaltból pedig csaknem 7 ezer négyzetméter burkolatot kell leraknia. Emellett feladat 42 kandeláber kiépítése, 5 ezer 620 négyzetméternyi gyepfelület megújítása, valamint egy új villamosmegálló-pár létesítése is.

A fejlesztés során hangsúlyosan jelennek meg a kerékpáros közlekedéshez kapcsolódó fejlesztések: a megépítendő kerékpárút felülete 2 ezer 230 négyzetméter lesz.

A munkát a legolcsóbb ajánlatot tevő vállalkozás végezheti majd el - a tervek szerint az év végéig.

A közbeszerzési ajánlattételi felhívás a Közbeszerzési Értesítő honlapján tekinthető meg.

Információ

Hogyan változik meg a Várnegyed közlekedése? Mitől lesz könnyebben megközelíthető gyalogosan vagy kerékpárral a Budai Vár? Milyen lesz a környéken a parkolás rendje? Megmarad-e a „piaci buszjárat”? Hol lesznek a panorámaliftek?

Kérjük, látogasson el rendszeresen honlapunkra, ahol a  Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztése kapcsolatban naprakész információkat és érdekességeket talál.

Érdeklődését köszönjük!