Várfejlesztés
Kezdőlap Várfejlesztés Partnerek Kapcsolat Sajtószoba Galéria

Korszerű, új buszok járnak majd a Várban

A közbeszerzési eljárás eredményétől függően akár már a jövő év második felében új, korszerű, környezetkímélő, alacsonypadlós midibuszok válthatják fel a Várban most közlekedő, zajos kisbuszokat.

A Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztését célzó európai uniós programnak egyik fontos eleme a közösségi közlekedés korszerűsítése, azon belül is a Várban közlekedő BKVbuszok cseréje. A tervek szerint a jelenleg a 16-os és a 16A vonalon közlekedő járműparkot a Várban a jövőben elektromos mini- és midibuszok váltják le.

E környezetkímélő járművek üzembe állítása azonban komolyabb fejlesztéseket igényel, hiszen a közlekedési vállalatnak meg kell oldania azt is, hogy megfelelő töltőállomás álljon rendelkezésre e buszok üzemeltetéséhez. A tervek szerint emellett új irányokba – a Fény utcai piacig, illetve a Batthyány térig – is bővülhet a Budai Vár autóbuszos összeköttetése.

Annak érdekében azonban, hogy a Budai Várban a tömegközlekedés színvonala mielőbb javuljon, a közlekedési vállalat 16 darab alacsonypadlós, korszerű, környezetkímélő, dízel midibusz megvásárlására írt ki közbeszerzési eljárást az ősz folyamán. Az új járművek – sikeres közbeszerzési eljárás esetén – már egy éven belül megjelenhetnek a Várnegyed útjain.

Amikor pedig majd az elektromos meghajtású buszok is megérkeznek és munkába állnak, ezek a midibuszok Budapest más hegyvidéki területeinek – a Rózsadombnak, a Gellérthegynek vagy éppen a Testvérhegynek a közlekedését teszik korszerűbbé.

Információ

Hogyan változik meg a Várnegyed közlekedése? Mitől lesz könnyebben megközelíthető gyalogosan vagy kerékpárral a Budai Vár? Milyen lesz a környéken a parkolás rendje? Megmarad-e a „piaci buszjárat”? Hol lesznek a panorámaliftek?

Kérjük, látogasson el rendszeresen honlapunkra, ahol a  Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztése kapcsolatban naprakész információkat és érdekességeket talál.

Érdeklődését köszönjük!