Várfejlesztés
Kezdőlap Várfejlesztés Partnerek Kapcsolat Sajtószoba Galéria

Megkezdődött az Öntőház utca felújítása

Október második felében a Penta Általános Építőipari Kft. kivitelezésében megkezdődött az Öntőház utca felújítása. A munkálatok jövő év márciusáig tartanak. A felújítás miatt az utcát lezárták.

A kormány - az Új Széchényi Terv Nemzeti Programjainak meghatározásával - vállalta a Várkert Bazár épületegyüttese és környezete rendbe tételét, a Budai Vár és környéke közlekedés-fejlesztését. A beruházás újabb ütemeként megkezdődött az Öntőház utca felújítása.

A közbeszerzési eljáráson nyertes vállalkozó feladata a meglévő burkolat bontása, nagykockakő burkolat és vízelvezető készítése mintegy 1400 m2 területen, gránit kockakő szegély kialakítása, támfalépítés, parkoló felújítása, új közvilágítási rendszer kiépítése kandeláberekkel, a zöldterület rendezése és a közúti jelzőtáblák kihelyezése. A beruházás értéke mintegy 140 millió forint.

Információ

Hogyan változik meg a Várnegyed közlekedése? Mitől lesz könnyebben megközelíthető gyalogosan vagy kerékpárral a Budai Vár? Milyen lesz a környéken a parkolás rendje? Megmarad-e a „piaci buszjárat”? Hol lesznek a panorámaliftek?

Kérjük, látogasson el rendszeresen honlapunkra, ahol a  Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztése kapcsolatban naprakész információkat és érdekességeket talál.

Érdeklődését köszönjük!