Várfejlesztés
Kezdőlap Várfejlesztés Partnerek Kapcsolat Sajtószoba Galéria

Négynapos ünnepi program a Várkert Bazárban

A Várkert Bazár megújult épületegyüttesét április 3-án, nyilvános avatóünnepség keretében adják át a közönségnek, majd ezt követően április 6-ig tartó programsorozattal ünneplik a kétszáz éve született tervezőt, Ybl Miklóst, és a megújult műemléket.

Mérhetetlen nagy adósságot törlesztünk a Várkert Bazár felújításával és átadásával saját fővárosunkkal és saját nemzeti közösségünkkel szemben – mondta L. Simon László, a Várkert Bazár megújításával megbízott kormánybiztos az átadás részleteiről tartott sajtótájékoztatón.

A Várkert Bazár I. ütemének átadására 2014. április 3-án 10.00 órakor kerül sor. Az ünnepi műsor után Orbán Viktor miniszterelnök mond avatóbeszédet. 11.30 órától a látogatók ingyenesen megtekinthetik az épületegyüttest. A látogatókat szakavatott, korhű ruhába öltözött idegenvezetők kísérik végig az épületen. Délután nyílnak meg a Déli Palotában a kiállítások, amelyek majd szintén ingyenesen látogathatóak. A Budapesti Történeti Múzeum (BTM) Ostromok és hétköznapok címmel a Várkert Bazár területének történetét mutatja be a felújítás során fellelt régészeti emlékek alapján, A modern reneszánsz derült idomai című tárlat Ybl műveiből válogat és a Bazár építkezésének történetéről számol be, a műemlék rekonstrukciójának munkálataiba pedig az Egy építkezés képei című fotókiállítás ad betekintést.

Április 4. és 6. között, minden nap 10.00 órától várják a látogatókat a Várkert Bazárba. A vendégeket 25-30 fős csoportokban kalauzolják az idegenvezetők. A séták kb 15 percenként indulnak az Erzsébet lépcsőtől és az új szabadtéri mozgólépcsőnél érnek véget.

Információ

Hogyan változik meg a Várnegyed közlekedése? Mitől lesz könnyebben megközelíthető gyalogosan vagy kerékpárral a Budai Vár? Milyen lesz a környéken a parkolás rendje? Megmarad-e a „piaci buszjárat”? Hol lesznek a panorámaliftek?

Kérjük, látogasson el rendszeresen honlapunkra, ahol a  Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztése kapcsolatban naprakész információkat és érdekességeket talál.

Érdeklődését köszönjük!