Várfejlesztés
Kezdőlap Várfejlesztés Partnerek Kapcsolat Sajtószoba Galéria

Építési engedély a Lánchíd utcai beruházásra

Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedési Felügyelősége kiadta az építési engedélyt a Budavári Önkormányzat részére a Lánchíd utca, az Apród utca, a Döbrentei utca és a Szarvas tér átépítésére, felújítására.

A Budavári Önkormányzat, mint a „Budai Vár és környéke közlekedés fejlesztése” KÖZOP-5.5.0-09-11-2011-0027 projekt kedvezményezettje a mai napon megkapta az építési engedélyt a Lánchíd utca, az Apród utca, a Döbrentei utca és a Szarvas tér átépítéasére, felújítására. A Budai Vár és környéke közlekedésfejlesztési projekt nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás, így az építési engedélyben foglaltak végrehajthatók.  

A kormány - az Új Széchényi Terv Nemzeti Programjainak meghatározásával - vállalta a Budai Vár értékéhez méltó felújítását és fejlesztését, a Várkert Bazár épületegyüttese és környezete rendbe tételét, a Budai Vár és környéke közlkedésfejlesztését.  

A közlekedési beruházás első üteme a Várkert Bazárhoz kapcsolódik, az Északi Pavilonban fogadóteret, lifteket alakítanak ki, a Déli Cortinafalnál, a Vízhordó lépcső mellett pedig egy mozgólépcsőt, amely a várteraszra szállítja a látogatókat. Innen liftekkel lehet majd továbbmenni a Palota területére. A projekt része a mélygarázs kialakítása is, amely a Várkert Bazár megközelítését és a Budai Várba irányuló autóforgalom csökkentését segíti elő.  

A Lánchíd utca felújítása a proojekt következő üteme. A beruházás részeként először több száz méter hosszan kicserélik a víznyomócsövet a Lánchíd utcában, majd a terület emelt útpályás díszburkolatot kap. Fontos elem, hogy az eddigi sétányról a kerékpáros közlekedést levezetik és irányhelyes kerékpársáv épül. Új utcabútorokat létesítenek és a Lánchíd utcáról oldják meg a Várkert Bazár díszkivilágítását is. A Döbrentei utca a forgalomcsillapítás szándéknak megfelelően, ellenkező irányból lesz egyirányú utca, hogy az utcába ténylegesen csak azok az autósok hajtsanak be, akiknek ott van a céljuk. 

Információ

Hogyan változik meg a Várnegyed közlekedése? Mitől lesz könnyebben megközelíthető gyalogosan vagy kerékpárral a Budai Vár? Milyen lesz a környéken a parkolás rendje? Megmarad-e a „piaci buszjárat”? Hol lesznek a panorámaliftek?

Kérjük, látogasson el rendszeresen honlapunkra, ahol a  Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztése kapcsolatban naprakész információkat és érdekességeket talál.

Érdeklődését köszönjük!