Várfejlesztés
Kezdőlap Várfejlesztés Partnerek Kapcsolat Sajtószoba Galéria

Pusztuló világörökségből nemzeti büszkeség

A Várkert Bazár megújításával egy európai szintű kulturális brandet szeretnénk kialakítani – fogalmazott Pusztuló világörökségből nemzeti büszkeség című előadásában Gyutai Csaba, a Várgondnokság Kht. ügyvezető igazgatója. A szakember úgy látja: a felújítással Ybl klasszikus munkája mellé sikerült egy modern és impozáns létesítményt varázsolni, így a Várkert Bazár épülete a hagyományos és a modern találkozása is egyben.
Összesen 900 négyzetméteres alapterületű, 1100 fő befogadására alkalmas rendezvényterem, a legmodernebb vizuális és hangtechnika, 2 ezer 500 négyzetméternyi kiállítási tér, 300 férőhelyes mélygarázs – sorolta az újjászületett Várkert Bazár „paramétereit” Gyutai Csaba. A Várgondnokság Kht. ügyvezetője büszke az elmúlt időszak programjaira: a kortárs képzőművészeti kiállításra, a dizájnkiállításra, a rendkívül sok látogatót vonzó Csók István-tárlatra, valamint arra, hogy a miniszterelnöki évértékelő mellett egy nemzetközi építészkongresszusnak is helyet adott már a létesítmény, amely mindezen funkciók mellett gasztronómiai élményeket nyújtó találkozási pont is kell legyen. Éppen úgy, ahogyan Ybl megálmodta: egy élettel teli, budai Duna-parti korzó.
 
Gyutai Csaba szólt a Várkert Bazárral kapcsolatos tervekről, várható programokról is. Elmondta, hogy mivel a ’60-as és a ’80-as évek között fontos ifjúsági találkozóhely volt az épületegyüttes, az egykori ifiparkot megidéző kiállítással szeretnének emlékezni erre az időszakra. Emellett a Mária-kultuszról nyílik majd kiállítás, és komolyzenei hangversenyek egész sorának ad otthont a közeljövőben a megújult Várkert Bazár.
 

Információ

Hogyan változik meg a Várnegyed közlekedése? Mitől lesz könnyebben megközelíthető gyalogosan vagy kerékpárral a Budai Vár? Milyen lesz a környéken a parkolás rendje? Megmarad-e a „piaci buszjárat”? Hol lesznek a panorámaliftek?

Kérjük, látogasson el rendszeresen honlapunkra, ahol a  Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztése kapcsolatban naprakész információkat és érdekességeket talál.

Érdeklődését köszönjük!