Várfejlesztés
Kezdőlap Várfejlesztés Partnerek Kapcsolat Sajtószoba Galéria

Rólunk írták

Te megszólaltatod a követ

Hamarosan lekerülhet a világ legveszélyeztetettebb műemlékeinek listájáról a Várkert Bazár: Ybl Miklós leglíraibb alkotását április 3-án Orbán Viktor kormányfő adja majd át. A világörökségi területen fekvő műemlékegyüttes helyreállítása a legnagyobb attrakció a 2014-es Ybl-emlékévben, a német származású mester születésének április 6-án esedékes 200. évfordulóján. (Heti Válasz, 2014. február 27. - Halász Csilla)

Bővebben

Megtölteni tartalommal

A Várkert Bazár tragédiája, hogy hiába a gyönyörű neoreneszánsz épület, amely korabeli építészeti bravúrral szervesen követi a budai Várhegy természeti adottságait, tökéletes funkciót sohasem találtak hozzá. Éppen ezért a mostani felújítás történelmi lehetőség: egyrészt segít visszakapcsolni a területet a főváros kulturális vérkeringésébe, másrészt végre gyakorlati értelmet is nyer a léte. (Magyar Demokrata, 2013. november 13. – Farkas Anita és Szentei Anna írása)

Bővebben

Önfenntartó lehet a Várbazár

Egy év múlva, 2014. március 30-ára megújulhat a Várkert Bazár, illetve a Vár környékének közlekedése, legalábbis a jelenlegi tervek szerint ez a fejlesztés is átadható állapotban lesz a választások előtt. (NAPI Gazdaság, 2013. március 1., 4. oldal – Szepesi Anita írása)

Bővebben

Mi vár a Várra?

Nagy átalakulások előtt áll a Budai Vár. A következő egy-két év, majd a következő egy-két évtized fejlesztései hosszú időre meghatározhatják képét, funkcióit, közlekedési rendszerét, életét. Ha valaki idén tavasszal körbesétál a várhegyen, lázas munkálkodást láthat a palota alatt a Várkert Bazárban, de a polgárvárosi utcákon és a várfalakon is. (Budapest folyóirat, 2013. május – Csordás Lajos írása)

Bővebben

Felújítják a Várkert Bazárt

Aláírták a Várkert Bazár felújítására szóló szerződést. Budapest legrosszabb állapotban levő műemlékét 30 évnyi romosodás után, alig egy év alatt, 9 milliárd forintnyi uniós támogatásból formálják újjá. Az épületsor 1996 óta a világ száz legveszélyeztetettebb műemlékének listáján van. (Demokrata, 2013. február 6., 49. oldal)

Bővebben

Megújul a romos ifipark és környéke

A tervek szerint jövő tavaszra megújulhat a Várkert Bazár. Alatta mélygarázs létesül és mellőle mozgólépcső is vezet majd fel a Várba. Hajókikötő épül a Várkert Bazárnál, ahol a villamos is megáll. (Vasárnap Reggel, 2013. március 3., 12. oldal - Ács György írása)

Bővebben

Információ

Hogyan változik meg a Várnegyed közlekedése? Mitől lesz könnyebben megközelíthető gyalogosan vagy kerékpárral a Budai Vár? Milyen lesz a környéken a parkolás rendje? Megmarad-e a „piaci buszjárat”? Hol lesznek a panorámaliftek?

Kérjük, látogasson el rendszeresen honlapunkra, ahol a  Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztése kapcsolatban naprakész információkat és érdekességeket talál.

Érdeklődését köszönjük!