Várfejlesztés
Kezdőlap Várfejlesztés Partnerek Kapcsolat Sajtószoba Galéria

Sajtóközlemények

Sikeresen lezárult a Budai Vár és környéke közlekedésének fejlesztését célzó program

Az elmúlt években egy olyan nagyszabású közlekedésfejlesztési program valósult meg a Budai Várban és környékén az Európai Unió csaknem 11 milliárd forintos támogatásával, amelynek köszönhe-tően ma már akár korszerű buszokkal, akár gyalogosan, liftekkel vagy mozgólépcsővel akadálymentesen elérhetővé vált az ország egyik legszebb világörökségi helyszíne. A Várnegyedben és Várkert Bazár környékén megvalósult fejlesztések nem csak a közösségi, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés színvonalának és biztonságának a javításához járultak hozzá, de a mélygarázsok megépítésével és a turistabuszok vári forgalmának szabályozásával, illetve korlátozásával a kerület környezeti terhelésének csökkentését is elősegítik.

Bővebben

Budavár 360 - új mobilapplikáció

Közlekedési információkkal, közérdekű adatokkal, a Várnegyed rendezvényeivel és látnivalóival kapcsolatos tudnivalókkal segíti az érdeklődőket az az okostelefonokon elérhető, ingyenes mobilalkalmazás, amely május végétől, június elejétől lesz elérhető a budai Várban. Az európai uniós támogatással kiépített, Budavár 360 nevet viselő rendszert hétfőn mutatta be az érdeklődőknek a Budavári Önkormányzat.

Bővebben

Nemzetközi konferencia a budai Vár fejlesztéséről

Az elmúlt félév számai messzemenőkig igazolják ennek a hatalmas vállalkozásnak a sikerét. Megnyitása óta több mint 100 ezren keresték fel a megújult Várkert Bazárt – jelentette ki L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese a Várkert Bazár és a budai Vár fejlesztéséről szóló, Új utakon című nemzetközi konferencián, május elején a Budapesti Történeti Múzeumban. A tanácskozást a Budavári Önkormányzat szervezte annak érdekében, hogy a szakértő előadókkal áttekintsék az elmúlt és az elkövetkező időszak európai uniós fejlesztéseit a Várnegyedben és környékén.

Bővebben

Megszépül a budai Dunapart Várkert előtti szakasza

A Várkert Bazár építésének második üteméhez kapcsolódóan megkezdődik a Lánchíd utcának és környékének a felújítása. Az április 29-én reggel induló munkálatok során a Várkert Bazár környékén új burkolatot kapnak az utcák, korszerűsítik a közvilágítást, kerékpársávokat, új villamosmegállókat és szökőkutakat alakítanak ki, valamint megújítják és növelik a zöldfelületeket is. A munkálatok ideje alatt jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a környéken.

Bővebben

Új közbeszerzési eljárás a Lánchíd utca kivitelezésére

A Budavári Önkormányzat „Budai Vár és környéke közlekedésfejlesztése” című projektjének keretében eredménytelenül zárult a Lánchíd utca közterület rendezés II. ütemének kivitelezése kapcsán kiírt közbeszerzési eljárás. A közbeszerzési törvény adta lehetőség alapján az eljárást újra lefolytatja az önkormányzat.

Bővebben

Elkészült a Várkert Bazárhoz kapcsolódó mélygarázs cölöpözése

Elkészült a Várkert Bazárhoz kapcsolódó mélygarázs cölöpözése, a beruházás a Budai Vár és környéke közlekedés fejlesztés projekt (KÖZOP -5.5.0-09-11-2011-0027 keretében valósul meg. A kivitelező Swietelsky – WHB konzorcium jelenleg a cölöpök horgonyzását és a munkagödörben a márga bontását és annak elszállítását végzi.

Bővebben

Kiemelt projekt a közlekedésfejlesztés

Kiemelt projektnek minősítette a budai Vár és környékének közlekedésfejlesztését, és csaknem duplájára emelte annak támogatását a kormány; a vonatkozó határozat a Magyar Közlönyben jelent meg.

Bővebben

Információ

Hogyan változik meg a Várnegyed közlekedése? Mitől lesz könnyebben megközelíthető gyalogosan vagy kerékpárral a Budai Vár? Milyen lesz a környéken a parkolás rendje? Megmarad-e a „piaci buszjárat”? Hol lesznek a panorámaliftek?

Kérjük, látogasson el rendszeresen honlapunkra, ahol a  Budai Vár és környékének közlekedésfejlesztése kapcsolatban naprakész információkat és érdekességeket talál.

Érdeklődését köszönjük!